keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

o n a rTurkistuotteet ja niiden käyttäminen on sellainen aihe joka aiheuttaa aina voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itse kuulun niihin jotka pitävät turkiksesta. Ne ovat kauniita, lämpimiä ja pitkällä tähtäimellä ekologisempia kuin tekoturkikset. Olen kuitenkin hyvin eläinrakas eikä mielestäni ole oikein, että eläimet joutuvat kärsimään valintojeni tähden. Olenkin aina pyrkinyt ostamaan turkikset käytettyinä tai sillä perimätiedolla, että pitämäni turkis on metsästetty eikä kasvatettu. 

Nyt minun ei tarvitse enää pohtia voiko ostamaani turkista pitää hyvällä omallatunnolla, sillä tuon pohdinnan on puolestani tehnyt Irene Kostas:in lanseeraama uusi ekologinen ja eettinen muotimerkki ONAR. ONAR tarkoittaa unta kreikan kielellä. Unenomaisen kauniita ovat myös Irenen suunnittelemat modernit turkissomisteet ja vaatteet, joihin pääsin tutustumaan Spalt PR:n toimistolla.

ONAR:in mallistossa yhdistyy sekä turkis- että nahkaosaaminen ja yllättävänä lisänä myös neulokset. Irene kertoi, että mallistoon on tulossa olemassaolevien reppujen lisäksi myös muita laukkuja. Malliston leikkaukset ovat hyvin moderneja ja Irenen kreikkalaiset sukujuuret tuovat siihen bysanttilaista loistoa jalokivimäisillä värjäysvalinnoillaan. Kaikki turkistuotteet ovat joko metsästyksen tai lihateollisuuden sivutuotteita, tai turkisteollisuuden hukkapaloja. Suurin osa mallistosta on lammasta, joka on peräisin Euroopasta.

ONAR avaa oman nettiputiikin kesän lopussa ja tuotteita on saatavilla kivijalkakaupoista ainakin My O My:sta. Jos mallisto kiinnostaa tarkemmin, niin ONAR:lla on oma Flickr tili, jossa tuotteisiin pääsee tutustumaan.11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva että ollaan yhtä innoissaan tästä!:)

   Poista
 2. Kaunis liivi! Eläinten ystävää ja metsästäjän vaimoa ilahduttaa erityisesti eettisyys ja ns. kaiken hyödyntäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta liivistä ja muutamasta kauluksesta haaveilen nyt näin ensialkuun;) Itsekin metsästäjänä olen oppinut enemmän arvostamaan luonnonvarojen hyötykäyttöä!

   Poista
 3. Oi, kauniita ja hyvää tietoa!

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kauniita ja moderneja! Kiva kun tykkäsit postauksesta.

   Poista
 4. Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Hienoja turkiksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudenlainen, raikas mallisto! Upeaa...

   Poista
 7. Toinen eettisiä turkiksia valmistava suunnittelija on Marita Huurinainen http://maritahuurinainen.com/ . Putiikki on osoitteessa Unioninkatu 27. Hyvä homma jos eettisyys alkaa nousta pinnalle turkisten osalta!

  VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi!:)

Muistathan kommentoidessasi, että kommenttisi sävy kuvastaa sen antajaa, joten haluat varmaan esiintyä asiallisesti ja ystävällisesti?